Gevulde paprika met tonijn

GEVULDE PAPRIKA MET TONIJN 

Gevulde paprikas met rijst en tonijn Gevulde paprika is altijd een goed idee, je kan paprika vullen met van alles. Drie paprika's zijn genoeg voor 2 Ć” 3 personen, lekker om er een groene salade bij te eten.

 

 

 

Ingrediƫnten

100 gram zilvervliesrijst
3 grote paprika's
1 teentje knoflook
1 rode ui
2 eetl. zure room of creme fraiche
1 eetlepel tomatenpuree
1 blikje tonijn op water (160 gram)
3 theelepels kappertjes
6 zongedroogde tomaatjes
handje verse basilicumblaadjes
grote bol mozzarella (200 gram)
Olijfolie
Zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden
Kook de rijst gaar en zet weg
Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
Wrijf de paprika helften in met wat olijfolie en leg ze in een ovenschaal
Haak de knoflook en snipper de rode ui
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui even aan.
Roer de tomatenpuree erdoor en laat even mee warmen
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en snijd de basilicum grof
Neem de pan van het vuur en voeg de zure room, tonijn, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, basilicum en de rijst toe.
Roer alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Vul de paprika's met het rijst mengsel
Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel dit over de gevulde paprika's
Laat de parika's ongeveer 30 minuten gaar worden in de oven.

Het eindresultaat is heerlijk, eetsmakelijk!!!!!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij maken gebruik van cookies op onze website om uw ervaring te verbeteren bij het gebruik ervan. Cookies zijn voor de wezenlijke werking van deze website zijn ingesteld. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive Module Information