Medical taping

In Japan en Korea zijn in de zeventiger jaren methodes ontwikkeld om te tapen met elastische tapes. De methode werd Medical Taping Concept genoemd. De gedachte is er op gebaseerd dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

Spieren zijn niet alleen van belang voor beweging maar zij houden mede de lichaamstemperatuur op peil en zorgen voor de circulatie van lymfe en bloed. Het mag duidelijk wezen dat slecht functionerende spieren vele klachten en aandoeningen kunnen veroorzaken. Elastic sport taping maakt gebruik van elastische tapesoorten die spieren in hun functie ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd.

De tape (CureTape) komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen we diverse effecten bereiken.

Medical taping bij hooikoorts

Het hele hooikoortsseizoen vrij van klachten

Kinesiotape geneest uw hooikoorts niet, maar zorgt door de prikkeling van het ruggenmerg voor een vermindering van uw klachten. Hoelang het effect van Kinesiotape aanhoudt verschilt per persoon. Resultaten wijzen uit dat testpersonen weken tot maanden na de behandeling profijt hebben van de tape. De praktijk leert ons dan ook dat een tot twee keer tapen per hooikoortsseizoen genoeg is om loopneuzen, traanogen en niezen langdurig te verminderen.

De huid en organen hebben een bepaalde wisselwerking; de huid kan de organen beïnvloeden en andersom. Hier ligt ook de kracht van Medical Taping bij hooikoortsklachten. Door Medical Taping op de juiste plekken van de huid aan te brengen met een specifieke techniek, wordt het huidgebied onder de tape beïnvloed. Hiermee worden de organen bereikt die bij hooikoorts betrokken zijn, zoals o.a. de longen. Dit zorgt ervoor dat hooikoortsklachten verminderen.

Voor inspiratie, Speciale aanbiedingen en meer.

© 2019  R|S Sportmassage. Alle rechten voorbehouden.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Instagram
× Stuur me een bericht